Количка
Количка
Количката е празна.
Вижте всички статии

Как да защитим организма си по естествен начин от вредните лъчи на слънцето

Как да защитим организма си по естествен начин от вредните лъчи на слънцето

 

Слънцето в летните часове е изключително опасно за нашето здраве. Въпреки че е извор на живот и допринася за синтеза на витамин D, прекомерното излагане на слънце е вредно за нашия организъм.

Как да се предпазите като разнообразите храненето си и едновременно с това да създадете защитна бариера срещу вредните слънчеви лъчи?

Като за начало хапвайте повече плодове и зеленчуци богати на бета-каротин. Бета-каротинът е един от най-познатите анти-оксиданти, който в допълнение ни предпазва и от вредните ултравиолетови лъчи. Веднъж приет, тялото преобразува бета-каротина във витамин А и спомага за изграждането на стабилни подкожни депа,  които да поемат огромната част от изгарящите слънчеви лъчи и по този начин предпазват нежната кожа от бързо изгаряне. Ще откриете бета-каротина в морковите, червените чушки, сладкия картоф и броколите.

Краставицата пък е пълна с хранителни вещества като калий, витамин А и C и чрез консумацията й, може да предпазите кожата на лицето си от жаркото слънце.

Не забравяйте и за храните източник на селен. Той се съдържа в гъбите, слънчогледовите семки и бразилските орехи. Лутеинът пък ще го откриете в тъмните зеленолистни зеленчуци.

Съветваме ви изцяло да увеличите приема на храни съдържащи витамин D. Ще го откриете  в млечните продукти, яйцата и маслото от риба.

Приемайте повече течности. Оставете се на леките ястия, включете в менюто си морска храна.

Лятото е подходящ сезон да се раздвижите навън. Предлагаме ви да опитате с йога сред природата или езда на открито.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари