Количка

0 артикула

Категории

Начало Профилактика & Грижа за здравето

Профилактика & Грижа за здравето

ЗА БЪБРЕЦИТЕ

Бъбреците са  централният орган  на отделителната система.  Те имат редица основни функции в нашия организъм.

Прочети още →

НЯКОЛКО ИДЕИ ЗА ПОДДЪРЖАНЕ НА СТРОЙНА ФИГУРА

В днешното забързано време и изобилие на „джънк фуд“ е трудно човек да запази теглото си без няколко излишни килограма. Всички похапваме пица, бургери и пържени картофки с удоволствие. Без да се усетим, когато застанем пред огледалото виждаме последиците.

Прочети още →

Принципи за здрава кожа и коса

Според Аюрведа, кожата се разделя на 3 типа: Вата (суха), Питта (чувствителна) и Капха (мазна). Всеки  една от тях изисква специална грижа в програма от 3 основни процеса: почистване, подхранване и хидратация.


Прочети още →

Билки, които подобряват мъжкия фертилитет

Нездравословният начин на живот и понижената двигателна активност  сред младите мъже, водят до все повече диагностицирани случаи на безплодие. Докато в миналото стерилитетът или невъзможността за забременяване са се считали по-скоро за женски проблем, то в настоящето проучванията показват стерилитет при мъжете в 50% от случаите. 

Прочети още →

ПОДКРЕПА ПРИ УВЕЛИЧЕНАТА ПРОСТАТА С БИЛКИ

С възрастта се появяват различни здравословни проблеми, но при мъжете има едно специфично състояние, което може да бъде доста болезнено. Това е увеличената простата, известна още като доброкачествена простатна хиперплазия (ДПХ).След 40-45 години простатната жлеза при някои мъже започва леко да се увеличава, а след 60 проблемът става широко разспространен.

Прочети още →

ДА ПОДКРЕПИМ ЧЕРНИЯ ДРОБ ПО ВРЕМЕ НА ПРАЗНИЦИТЕ

Как да облекчим състоянието на този изключително важен за нас орган?

Здравословната диета е първата стъпка за нормално функциониране на черния дроб. Предлагаме на вашето внимание няколко храни, които подкрепят чернодробната функция и  го пречистват от токсини.

 

Прочети още →

АЮРВЕДИЧЕН ПОДХОД ЗА СПРАВЯНЕ СЪС ЗАПЕКА

Считате, че стомахът ви е „затегнат“?

При някои хора е нормално изхождане един или няколко пъти на ден, а при други е  обичайно това да се случва през ден-два без те да чувстват дискомфорт, а при трети  това се случво на повече дни. 

 

Прочети още →

ПЛАВЕН ПРЕХОД ПРЕЗ МЕНОПАУЗАТА С МЕНОСАН

Ефективността на препарата Меносан е проследена при 50 жени в постменопауза - предимно пациентки с умерен и тежко изразен патологиченклимактеричен синдром. Проучването е извършено в амбулаторни звена на САГБАЛ”Шейново” и  АГО на СБАЛ „Света Анна.

Прочети още →

Проучване ефективността на Цефагрейн таблетки при пациенти с хронично главоболие и риносинузит

     Инфекцията на мукозата на околоносните кухини/синуси се дефинира като синузит. Поради това, че в процеса винаги участвува и лигавицата на носните кухини, правилно е да бъде използван и наложен термина риносинузит.

Прочети още →

Грижа и защита за косата през лятото

Косата изисква специална грижа и защита целогодишно и лятото не е изключение.  Тя е изложена на многобройни външни фактори като слънце, вятър, солена морска вода, хлорирана вода в басейните, сух въздух, агресивни бои за коса, неадекватна и неправилна грижа. Съвкупността от всички тези деятели правят косата тънка, чуплива и без блясък.

Прочети още →
Страница 1 от 4
«1 2 3 4»

Категории

Новини