Количка
Количка
Количката е празна.
Вижте всички статии

Билки, които подобряват мъжкия фертилитет

Билки, които подобряват мъжкия фертилитет
Нездравословният начин на живот и понижената двигателна активност  сред младите мъже, водят до все повече диагностицирани случаи на безплодие. Докато в миналото стерилитетът или невъзможността за забременяване са се считали по-скоро за женски проблем, то в настоящето проучванията показват стерилитет при мъжете в 50% от случаите. 
 
За двойка млади хора, копнеещи за семейство и деца, подобни проблеми могат да бъдат съкрушителни. Добрата новина е, че с лека промяна в начина на живот и прием на подходящи билки, фертилитетът и сексуалното здраве могат значително да се подобрят.

ПРИЧИНИ ЗА МЪЖКИ СТЕРИЛИТЕТ
 • Нездравословни навици: Консумацията на големи количества алкохол, нездравословна храна и тютюнопушене се отразяват зле на  сексуалното здраве и водят до стерилитет.
 • Наднормено тегло: Прекомерно натрупаното тегло може да намали либидото както и скоростта на сперматозоидите. Това се отразява неблагоприятно върху фертилитета при мъжете. 
 • Хронични заболявания и предозиране с лекарства: Хронични болести като бъбречна недостатъчност или диабет в комбинация с прекомерен прием на лекарства също могат да причинят безплодие.
 • Замърсяване на околната среда: Прекомерното излагане на вредни токсини от околната среда може да повлияе на сексуалното здраве като намали либидото и броя на сперматозоидите, в резултат на което да причини безлодие. 
 • Стрес: Високите нива на стрес също могат да окажат силно влияние на сексуалното здраве, причинявайки: сексуална дисфункция, намалено либидо и намален брой на сперматозоидите. 

ЛЕЧЕНИЕ НА БЕЗПЛОДИЕ ПРИ МЪЖЕТЕ С БИЛКИ
Вече е установен факт, че мъжкото безлодие се среща все по-често. За щастие, сексуалното здраве може да се подобри естествено с прием на подходящи билки. Често хората взимат дадено лекарство и очакват мигновени резултати. Но това рядко се случва. Нашата препоръка е билковите продукти да се приемат няколко месеца за да има натрупване в тялото, така че да можете да се насладите на ефекта им. 
 
 • Амла  или Амалаки (Emblica officinalis) - Амлата е богат източник на антиоксиданти. Екстрактите от плода намаляват оксидативния стрес и защитават спермата от уврежданията, свързани със свободните радикали и токсини.
 • Бабини зъби (Tribulus terrestris) - Популярен афродизиак в древността, Бабини зъби подобрява нивата на тестостерон, което играе съществена роля в образуването на сперма. Билката подпомага възстановяването на сексуалното здраве като подобрява либидото и подвижността на сперматозоидите. 
 • Chlorophytum arundinaceum (Safed Musli) - Билката е идеално решение за мъжкото сексуално здраве благодарение на възстановяващите и подмладяващите си свойства.  Действа също така като антиоксидант и защитава спермата от уврежданията на свободните радикали. В допълнение на това, билката е популярен афродизиак, известен с това че подобрява сексуалното либидо при мъжете. 
Комбинацията от тези билки в правилната пропорция може да подпомогне естественото възстановяване на сексуалното здраве при мъжете.  Адизоа на Charak Pharma възстановява хормоналния баланс при мъжете и стимулира образуването на сперма. Безвреден билков продукт, който не води до пристрастяване. 
НЯКОЛКО ИДЕИ ЗА СТИМУЛИРАНЕ НА ФЕРТИЛИТЕТА ПРИ МЪЖЕТЕ
Поддържайте здравословно тегло, за да стимулирате нормално образуване на сперматозоиди. 
Избягвайте прекомерна консумация на алкохол и тютюн, тъй като могат да намалят нивата на тестостерона и скоростта на сперматозоидите. 
Избягвайте стреса и включете здравословен режим на упражнения по Ваш избор за поддържане на добро общо здравословно състояние. 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  Все още няма коментари