"

Количка

0 артикула

Категории

Вижте всички статии

Кайсия

Латинско наименование: Prunus Armeniaca

Санскрит : Urumana



Обща информация:

  • Кайсиите произходждат от Китай и са пристигнали в Европа през Армения. Оттам произлиза латинското наименование на плода: Prunus Armeniaca. Кайсиите се консумират по цял свят и се използват в сладкиши и конфитюри. Плодът може да се дестилира в ракия и ликьори. Турция, Италия, Русия, Испания, Гърция, САЩ и Франция са основните производители на кайсии.
  • Плодът е богат на хранителни вещества, което предпазва сърцето и очите. Благодарение на подхранващите си свойства и богатото съдържание на витамини, плодът стана популярна съставка в козметични продукти за лице.
  • Кайсиите съдържат бета-каротин, който предотвратявасърдечно-съдови заболявания и допринася за намаляване на холестерола с ниска плътност на липопротеините (LDL). Маслото от плода е много здравословно, тъй като съдържа мононенаситени мазнини и не съдържа транс-мастни киселини. Кайсиевото масло е богато на витамин А, който е известен със свойствата си да подобрява зрението.

Основни терапевтични ползи:

  • Съдържащият се в плода бета-каротин е полезен за поддържане на здравето на сърцето.
  • Витамин А в кайсиите предотвратява образуването на Катаракта.
  • Като богат източник на фибри, плодовете облекчават запек и други стомашни заболявания.
  • Кайсията е известна с възстановяващите и хидратиращите си свойства, отлично овлажняващо средство.

Съдържа се в:

1.      Измиващ ексфолиант за лице 150 мл

2.      Ексфолиант с гранули от кайсиеви черупки 75 мл

3.      Подхранващ крем за ръце 50/100 мл

4.      Подхранващ лосион за тяло 200 мл

5.      Почистващ ексфолиант за лице с нийм 75 мл

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Категории