Количка
Количка
Количката е празна.
Вижте всички статии

5 начина, по които Бакопа (Брахми) прави умът ви по-здрав

5 начина, по които Бакопа (Брахми) прави умът ви по-здрав
Брахми е билката, известна като тоник за ума. Думата буквално означава „това, което подобрява интелигентността“.  Тази многообразна билка получава световно признание поколения наред. Споменавана е в Аюрведическите текстове, както и в традиционната литература по света. Тук ще споделим 5 начина, по които билката действа стимулиращо на ума. 
1. УСПОКОЯВА СТРЕСА – Бакопа е една от аюрведическите билки, която вдъхва най - много доверие по отношение на функцията й да подобрява паметта и способността за учене. Намалява хормона на стреса (кортизол) и успокоява ума. Подобрява баланса на стресовите хормони в организма и естествено поддържа спокоен и щастлив начин на мислене. 

2. ПОДОБРЯВА КОГНИТИВНАТА СПОДОБНОСТ – Бакопа е решението на Аюрведа за подобряване на паметта и концентрацията. Увеличава паметта като стимулира когнитивните пътеки. Органичните съставки в билката имат позитивен ефект върху Амоновия рог. Това подобрява възможността за фокусиране и задържане на вниманието.

3. ОБЛЕКЧАВАНЕ НА СЪСТОЯНИЯ НА СВЪРЗАНАТА С ВЪЗРАСТТА ДЕГЕНЕРАЦИЯ НА МОЗЪКА – Бакопа поддържа ума остър и здрав като контролира стреса и създава нови невронни пътища. Като подобрява функцията на интелекта, Бакопа се справя с появата на свързаната с възрастта дегенерация на мозъка. 

4. ДОПРИНАСЯ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА УМСТВЕНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ КАТО ШИЗОФРЕНИЯ И ЕПИЛЕПСИЯ – Терапевтичните свойства на Бакопа подпомагат стабилизирането на определени химикали в мозъка. Този процес има позитивно влияние върху когнитивното увреждане, причинено от шизофренията. Bacoside (активна съставка в Бакопа) допринася за ограничаване на промените в мозъка. В същото време, адаптогенните свойства на билката подобряват функцията на мозъка и контролират поведенчески разлики при епилептични пациенти.

5. ПОДОБРЯВА ПАМЕТТА – Като умствен тоник, билката подобрява когнитивните способности, стимулирайки дадени мозъчни  химикали, които повлияват мисленето, ученето и паметта. Допринася за успокояване на ума. 


Можете да закупите БАКОПА тук


 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари