Количка
Количка
Количката е празна.
Вижте всички статии

Маслата – надеждна защита от слънцето

Маслата  – надеждна защита от слънцето

 

С настъпването на лятото няма как да не помислите и как да се погрижите за  кожата си. Преди да се спрете на слънцезащитен крем, ние от Himalaya решихме да ви запознаем с видовете масла и как те могат по напълно натурален начин да ви осигурят защита от силните слънчеви лъчи. 

Нека обърнем внимание на кокосовото масло. То е основен продукт, използващ се в натуралната козметика. Кокосовото масло може да осигури умерено ниво на защита на вашата кожа. Просто го разнесете и мигновено ще усетите хидратиращите му свойства.

Бадемовото масло също може да предложи адекватна естествена защита за кожа ви. В редица проучвания е установено, че бадемовото масло осигурява естествено ниво на защита на SPF 6, равно с много лосиони, продавани в търговската мрежа.

Маслото от малина е другият вид текстура, която има сравнително висок фактор на защита – от 30 до 50 фактор. Не само, че това масло има висок UV защитен фактор, то се използва и за козметични цели. Маслото от малина е изключително успокояващо допълнение към продуктите грижа за кожата. Също така то е с високо съдържание на витамин Е.

Ще изброим и останалите масла, съдържащи естествен слънцезащитен филтър. Това са: маслото от макадамия със слънцезащитен фактор 6, соевото масло с защита 10. Маслото от сусамово семе  и маслото от жожоба имат защитен филм 4, а маслото от авокадо, зехтинът и маслото от шеа от 5 до 10.

А знаете ли, че коренът на билката Glycyrrhiza glabra (Сладник) се използва в някои слънцезащитни продукти. Проучванията показват, че сладникът блокира кожния ензим - тирозиназа, отговорен за процеса на пигментация. Той е естествена слънцезащита от вредните ултравиолетови лъчи.  

Включен в състава на Дневен крем от серия „Митвана” осигурява умерена слънцезащита.

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари