Количка

0 артикула

Категории

Вижте всички статии

Кардамон

Латинско наименование: Elettaria cardamomum (Maton) (Zingiberaceae)

Санскрит/Индийско наименование:  Ela



Основна информация:

Често пъти кардамонът  бива наричан „кралицата на подправките“, тъй като се използва за овкусяване на храна в много страни. В допълнение на това, билката има няколко здравословни ползи. Действа благоприятно при запек и разтоварващо на жлъчката. Използва се и за облекчаване на инфекции на венците и зъбите, при болки в гърлото и бъбречни заболявания.


Основни ползи:

  • Кардамон се използва за облекчаване на стомашни заболявания, киселини и подуване.
  • Освен, че предотвратява инфекции на венците и зъбите, билката се използва за премахване на лошия дъх.
  • Кардамонът е диуретично средство и премахва натрупаните токсини в тялото. 

Съдържа се в:
  1.  Абана
  2. Бонисан
  3. Герифорте
  4. Кофлет
  5. Ментат

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Категории

Новини