"

Количка

0 артикула

Категории

Вижте всички статии

Карамфил


Латинско наименование: Syzygium aromaticum (Linn.) (Merrill. & Perry.) (Myrtaceae), Caryophyllus aromaticus (Linn.), Eugenia caryophyllata (Thunb.), E. aromatica (Kuntze.)

Санскрит/Индийско наименование : Lavangaha, Laung



Оснвна информация:

  • Произходът на карамфила е от Индонезия. В Азия съществува повече от 2000 години. Билката се използва като освежител за уста от векове, въпреки че преди всичко се използва за овкусяване на храната. Днес Зинзибар е водещ производител на карамфил.
  • Карамфилът е известен с многобройните си медицински предназначения. Отвара от билката облекчава махмурлук. Локално приложение на етеричното масло допронася за възстановяване на болки в тялото и възпаления. Билката е отличен източник на манган, Вит. С, Вит. К и диетични фибри. Богата е на калций и магнезий.

Основни ползи:

  • Обезболяващите и противовъзпалителни свойства на карамфила допринасят за облекчаване на ставни и други болки.
  • Предотвратява образуване на кръвни съсиреци в организма. 
  • Проучвания доказват, че карамфилът стимулира до три пъти активността на инсулина в организма, което го прави ефективен в борбата срещу диабета.

Съдържа се в:
  1. Абана
  2. Герифорте
  3. Химколин
  4. Кофлет
  5. Ментат
  6. Гел за зъби с мента без флуорид

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Категории