Количка

0 артикула

Категории

Вижте всички статии

Леща

Лещата е една от най-рано култивираните храни. Силно питателна, тя е особено ефективна за намаляване на холестерола. Съдържа протеини, успокоява стомашни проблеми и допринася за облекчаване на запек. Изследване, публикувано в архивите на Internal Medicine потвърждава, че консумирането на храни с високо съдържание на фибри като лещата, допринася за предотвратяване на сърдечни болести.

Лещата е оценяван хранителен продукт благодарение на високото съдържание на протеини, фибри, фолиева киселина и магнезий. Магнезият подобрява притока на кръв, кислород и хранителни вещества в целия организъм.


 


Основни терапевтични ползи:

  • Високото съдържание на фибри в лещата поддържа нивата на холестерола и кръвната захар в организма в норма.
  • Лещата подобрява здравословното състояние на сърцето благодарение на съдържащите се в нея фолиева киселина и магнезий.
  • Лещата съдържа разтворими и неразтворими фибри. Изследванията показват, че неразтворимите фибри стимулира формирането на изпражнения, което предотвратява храносмилателни нарушения като запек и синдром на раздразненото черво.
  • Лещата повишава енергията като снабдява  организма с желязо.
  • Семена от леща облекчават  кожни заболявания.

Съдържа се в:

1.      Крем п/в акне и пъпки

2.      Измиващ ексфолиант за лице

3.      Крем п/в бръчки 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари