Количка
Количка
Количката е празна.
Вижте всички статии

ЗНАЕТЕ ЛИ,ЧЕ РИНИТЪТ ПРИ ЖЕНИТЕ ИМА МНОГО ЛИЦА?

ЗНАЕТЕ ЛИ,ЧЕ РИНИТЪТ ПРИ ЖЕНИТЕ ИМА МНОГО ЛИЦА?

 

Може да се прояви по време на бременност. Симптомите отшумяват след края на бременността.

Често, хормоналният ринит се причислява към неалергичните ринити, но всъщност той е алергия към вашите хормони.

Въпросните хормони са до голяма степен, вашите полови хормони. Например, нерядко през живота си, жените се сблъскват с диви промени в половите хормони, особено по време на бременност и при преминаване през менопаузата.

Много често при жените, носът тече, по време на тези хормонални промени.

Всъщност, дори по време на редовния менструален цикъл на жената, тя може да има повишена реакция към хистамини, когато естрогенът й достигне своя пик, което може да доведе до отделяне на секрети от носа. Причината за това е, че вашите полови хормони не само контролират репродукцията, но и влияят до голяма степен на имунната ви система, като задействат възпалителни процеси.

 

Какво можем да направим? Тъй като не можем да контролираме хормоналните промени в тялото си, нашата цел е да управляваме симптомите възможно най -добре.

Какво казва Аюрведа?

  • Аспарагус или Шатавари, в превод от санскрит, Шатавари (Asparagus racemosus) означава "тази, която притежава сто съпрузи", което предполага способността на билката да стимулира плодовитостта и жизнеността при жената. Възстановява хормоналния баланс при жени с променливи хормонални нива, дължащи се на менструация и менопауза. Билката е известна и с това, че съдейства за нормална фертилна среда и редовен менструален цикъл. С естрогенен ефект върху женските млечни жлези и репродуктивна система, Шатавари подобрява здравето след раждане и повишава производството на майчино мляко при кърмещи майки.

  • Билката регулира хормоналната секреция и увеличава кърмата. Изследователи откриват, че Аспарагус подкрепя нормалните нива на лимфоцитите и функцията на имунната система и обръщат специално внимание на дългогодишната му употреба в традиционната система Аюрведа за поддържане на нормална храносмилателна функция. Аспарагус е широко употребявана билка през вековете. Кърмещи майки ядат Аспарагус, защото поддържа нормалното производство на кърма. В някои култури, хората пият пресен сок от корена, смесен с мед. Той също така се използва локално в медицински масла, заради успокояващите и охлаждащите си свойства.

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари