Количка
Количка
Количката е празна.
Вижте всички статии

ПАНИЧЕСКА АТАКА - КАКВО ДА ПРАВИМ?

ПАНИЧЕСКА АТАКА - КАКВО ДА ПРАВИМ?

 

 

Паническата атака е състояние на силен страх, който връхлита внезапно без никаква причина. Какво представлява?

 

Често симптомите са:

 • Изпотяване, втрисане.
 • Сухота в устата.
 • Чувство на задушаване, затруднено дишане и дискомфорт в областта на гърдите.
 • Усещане за гадене и буца в гърлото.
 • Страх да не изгубите контрол над себе си .
 • Страх от внезапна смърт.

 

Как да разпознаем паник атаката и да я овладеем?

 

 

Ако са отхвърлени всички животозастрашаващи причини, но изпадате в поне четири от описаните състояния, вие вече имате представа какво ви се случва.

 

Първите паник атаки са по - чести в млада възраст, но се откриват след 60 години. Паник атаката може да възникне при извършване на всякакви дейности и дори в покой. Те често се появяват без видима причина, но могат да възникнат на фона на стресови и травматични събития, емоционален стрес, трудности в живота, ситуации на изолация от семейството и чувство на самота, казва руският психолог Синкявичюте Э.Р

Според Аюрведа, този често срещан проблем в наши дни се дължи на ВАТА доша. Тревожността, уплахата и фобиите са типични за хората тип ВАТА.

Йога, медитация, дълбоко дишане  и билки помагат да овладеете кризите и да вземете обратно в ръце живота си, защото паник атаките не са болест, а реакцията ви спрямо обкръжаващия стрес.

 

Как могат билките да помогнат?

 

 • АШВАГАНДА е богата на желязо, антиоксиданти, танини, глюкоза, алкалоиди, мастни киселини, лактони и др. Това е уникална билка с антистресово адаптогенно действие, която подпомага организма да преодолее стреса и намалява риска от стрес-провокирани проблеми. В комбинация с Бакопа успокоява ума и стимулира яснотата на мисълта. 

 

 • СУМЕНТА е хранителна добавка по стара Аюрведична рецепта. Съдържа бакопа, шатавари, целаструс и др. Подкрепя организма при състояние на стрес. Поддържа нормалните нива на хормоните на стреса. Съдейства за поддържане на балансирано настроение и нормална когнитивна функция. Допринася и за спокоен сън.

 

 • ГЕРИФОРТЕ повлиява благоприятно организма при умствена умора и стрес. Действа общоукрепващо на организма, подмладява тялото и ума.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  Все още няма коментари