Количка
Количка
Количката е празна.
Вижте всички статии

ПОДКРЕПА ПРИ УВЕЛИЧЕНАТА ПРОСТАТА С БИЛКИ

ПОДКРЕПА ПРИ УВЕЛИЧЕНАТА ПРОСТАТА С БИЛКИ

С възрастта се появяват различни здравословни проблеми, но при мъжете има едно специфично състояние, което може да бъде доста болезнено. Това е увеличената простата, известна още като доброкачествена простатна хиперплазия (ДПХ).След 40-45 години простатната жлеза при някои мъже започва леко да се увеличава, а след 60 проблемът става широко разспространен. Макар че състоянието е нормално, в някои случаи може да бъде доста болезнено и проблематично, тъй като с увеличаването си простата започва да притиска уретрата. Натискът, който се прилага върху нея, може да доведе до болка и проблеми при уриниране.ПРИЧИНИ ЗА УВЕЛИЧЕНА ПРОСТАТА


Увеличената простата е характерна за мъжете над 50 – 60 годни. Обикновено причината за това е нарастване на броя на нормални клетки от простатата, а това води до увеличаване обема на простатата и притискане на уретрата. 


СИМПТОМИ ЗА УВЕЛИЧЕНА ПРОСТАТА


Първоначално повечето мъже може да не забележат специфични промени, но с увеличаването на простатната може да възникнат следните проблеми:

  • Трудност при уриниране.
  • Невъзможност за пълно изпразване на пикочния мехур.
  • Внезапни и чести позиви за уриниране
  • Болезнено уриниране

В някои случаи когато симптомите са леки, хората предпочитат вместо лечение да възприемат по-здравословен начин на живот.


ПОДПОМАГАНЕ НА УВЕЛИЧЕНАТА ПРОСТАТА С БИЛКИ


За поддържане на здрава простата може да се използват билки, които нямат вредни странични ефекти. Някои от най-добрите билки за простата са:

Палма джудже (Saw palmetto) – Тази билка е широко използвана за поддържането на мъжката репродуктивна система, включително увеличената простата, благодарение на следните си свойства: Подобрява функцията на простата като намалява увеличаването й. Има благоприятен ефект при оплаквания, свързани с долния уринарен тракт. Подобрява струята на уриниране при пациенти с ДПХ.

Бабини зъби (Tribulus terrestris) – Много полезна за мъжете билка, Бабини зъби подпомага състояния на увеличена простата чрез следните механизми:

  • Повлияване на 5α-редуктазата
  • Антипролиферативно действие

Соя – Натуралният екстракт подпомага пациенти с ДПХ. Генистеинът, основен компонент на соята, намалява растежа на простата.

Корен от куркума – Считана за супер подправка, куркумата се използва в лечението на различни болести още от древната медицина, . Това се дължи на многобройните й ползи върху здравето между които и спиране растежа на простатаната жлеза. 

Всички тези мощни билки, комбинирани в правилната пропорция можете да намерите в Актопрост на Charak pharma. Аюрведичен билков продукт, който подкрепя нормалното функциониране на простата като осигурява здравословен хормонален баланс и клетъчен растеж. Благодарение на антиоксидантните си свойства, намалява стареенето на простата и съдейства за нормални позиви, честота и струя на уриниране. По този начин Актопрост поддържа нормалното функциониране на простатата Не съдържа животински продукти, мая, мляко, яйца, изкуствени оцветители, добавени захари или нишесте. Антиоксидант. 


СЪВЕТИ ЗА ЗДРАВОСЛОВЕН НАЧИН НА ЖИВОТ


  • Избягвайте забавяне на уринирането, когато имате позив
  • Избягвайте консумацията на алкохол и кофеин.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари