Количка
Количка
Количката е празна.
Вижте всички статии

Как да си набавим витамин C по естествен начин през зимата?

Как да си набавим витамин C по естествен начин през зимата?

Всички добре знаем, че Витамин C е жизнено важен за функциониранeто на човешкия организъм, особено когато сме подложени на неприятни вируси и настинки. Той играе важна роля за кръвоносните съдове и за поддържането нивата на допамина в организма.

Във всички случаи много по-добре e витаминът да се приема по натурален начин, а не под формата на фармацевтични таблетки.

Затова, ние от Himalaya решихме да ви насочим към няколко много богати на витамин C плодове, зеленчуци и билки, които може би не са ви познати, за да помогнете на организма си през зиматаJ

Плодът от Амла е непознат за повечето хора. Той има лечебни свойства и е познат на индийците от повече от 3000 години. Според аюрведическия текст на Чарака Самхита, Амла се счита за символ на доброто здраве.

Този плод е важен източник на Витамин С, редица минерали и аминокиселини. Плодът съдържа три пъти повече контентрация на протеини и витамин С от ябълката. И може би ще ви прозвучи учудващо, но това е плодът с най-високо съдържание на Витамин С от всички други натурални източници.

Според изследователи от Института по природна медицина (университет Тояма, Япония) Амалаки е полезен антиоксидант, който помага при борбата на организма със свободните радикали по време на стареене. Разбира се, като страна, която се намира сравнително далеч от Индия, да си намериш Амла не е лесна задача. Himalaya предлага лесно решение – Амла C – природна хранителна добавка с Амла!

Друг източник на Витамин С е Ацеролата - вид череша, отглеждана в регионите на Барбадос и Южна Америка. Тези малки черешоподобни плодчета всъщност са много полезни за организма, най-вече, заради голямото количество витамин C в тях. Освен това, те са богати на въглехидрати, фосфор, желязо, фибри, липиди, калции и протеини. Съдържанието на витамини и минерали варира в зависимост от това колко узрял е плодът.

По външен вид тези червени плодчета много наподобяват така любимите череши, но за разлика от тях, ацеролата е по-киселееща на вкус. В България трудно можете да се доберете до този плод, но ние от Himalaya предлагаме хранителни добавки, които ще ви свършат същата работа.

Ако пък сте хванали неприятен грип или пък настинка, начинът да се справите с нея е много простичък – хапнете малко люти чушки! Не само, че ще отпушат носа и дихателните пътища, но ще си набавите нужното количество Витамин С. Любопитен факт е, че количеството на витамина зависи от цвета на чушката, като жълтите са на първо място по съдържание – 184 мг в 100 грама. Зелените чушки са с най-ниско съдържание – приблизително 132 мг на една чушка. 

Въпреки че се сещаме за Витамин С най-вече, когато ни настигне грип или настинка, този витамин крие много повече ползи от колкото си мислим. Като например фактът, че може да противодейства на хормоните и стреса, които се натрупват в организма и провокират натрупването на мазнини в областта на талията.

За по-голямо улеснение Himalaya предлага билкови хранителни добавки, създадени по специална аюрведична рецепта. Всички наши продукти са подложени на дългогодишни изследвания, клинични изпитания и тестове, за да се подсигури тяхната безопасност и ефикасност. 

Разгледайте широката ни гама от билкови продукти!

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари