Количка
Количка
Количката е празна.
Вижте всички статии

Безсъние

Безсъние

"Безънието е често срещано разстройство на съня в съвременния свят, чиято основна причина е увеличаването на вата доша в мозъка или нервната система. Безсънието е причина или води до усложняването на редица други проблеми. Може да е свързано със запека. Може да бъде резултат от стрес или преумора. Самото то може да доведе до умора и още по-голям стрес. Може да е симптом за депресия или да засили депресята. Затова трябва да се справим ефективно с безсънието.


Храната като лекарство

  • Топло мляко. Наистина е вярно, че изпиването на чаша топло прясно мляко преди лягане помага да имате спокоен сън. Млякото може да е без никакви примеси, ако така го предпочитате, но дадените по-долу предложения ще го направят по-вкусно, а също така и по-ефикасно.
  • Добавете в млякото щипка (до 1/8 ч.л.) индийско орехче.
  • Можете да сложите малко счукани бадеми (още по-добре бланширани), щипка индийско орехче и щипка кардамом. Можете да смелите бадемите в мелничка за ядки или за кафе.
  • Опитайте чесново мляко. Смесете чаша мляко, четвърт чаша вода и скилидка накълцан пресен чесън. Варете на слаб огън, докато остане една чаша от напитката.
  • Череши. Черешите са подходящи при умствена умора и стрес, като и двете състояния могат да се превърнат в причина за безсънието. Консумирането на 10-20 череши дневно може да ви помогне да се освободите от тези състояния и да спите по-добре."

Из "Аюрведа - ръководство за домашно лечение" - Д-р Васант Лад


Можете да опитате: Зоуин - За добър сън


Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари