Количка

0 артикула

Категории

Вижте всички статии

Амла (Амалаки)

Латинско наименование: Emblica officinalis (Gaertn.), Phyllanthus emblica Linn. (Euphorbiaceae)

Санскрит/ Индийско наименование: Amalaki, Dhatriphala, Amla, Aovla


Основна информация:

Амла е едно от основните три вещества в състава на Трифала, билково съединение, което осигурява цялостна грижа за храносмилането и поддържа функцията на храносмилателния тракт нормална.

Плодът е основен източник на Вит. С, минерали и аминокиселини. Съдържа три пъти повече протеини и Вит. С от ябълката.

Изследователи от Университета по природна медицина в Тояма, Япония, считат растението за изключително полезен антиоксидант, който подкрепя нормалните нива на окисляване при стрес и по време на естествения процес на стареене на организма.


Основни ползи:

  • Като подмладяваща билка, подхранва тъканите на тялото и ускорява процеса на регенериране на клетките.

  • Като мощен антиоксидант, Амла отстранява свободните радикали, причиняващи преждевременното стареене.

  • Допринася за изграждане на силна имунна система и осигурява устойчивост срещу много болести, особено при болести на дихателния тракт.


Съдържа се в:

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари