Количка
Количка
Количката е празна.
Вижте всички статии

Знаете ли какво е ЧИМЕН?

Знаете ли какво е   ЧИМЕН?

Знаете ли какво е Чимен?  Семената на сминдух, който е добре познат от нашата популярна шарена сол.

Листата и семената на растението сминдух се използват широко както в българската, така и  в индийската кухня.


 

  На пророка Мохамед се приписват думите “Ако хората знаеха истинската цена на чимена за човешкото здраве, биха плащали теглото му в злато”

  В китайската народна медицина чименът се използва като мощно тонизиращо и възстановяващо сексуалната активност средство, в Гърция е прилаган при заболявания на горните дихателни пътища и на белите дробове. В арабските страни са приготвяли мехлеми за външно приложение при трудно зарастващи рани, екземи и кожни раздразнения.

  Билката традиционно се използва в аюрведичните композиции като овлажнител, специално формулиран за хидратиране на сухата кожа. Приложена локално, билката е полезна и при лечение на циреи, абсцеси и язви. Сминдухът е естествен източник на протеин, който възстановява и укрепва косъма. Намалява падането на косата и насърчава растежа на косата.

 

  Семената на сминдух действат като средство за потискане на апетита и дават по-бързо усещане за ситост. Германската комисия е  документирала нейното леко антисептично свойство. Британската билкова фармакопея съобщава, че действието на билката е успокояващо и хипогликемично (понижава нивата на кръвната захар). Монографиите на ESCOP и СЗО посочват използването на семената като помощно средство при терапии за захарен диабет, анорексия и висок холестерол (Indian Medicinal Plants—An Illustrated Dictionary, C.P.Khare. 675. 2007).

  Последните проучвания показват, че билката съдържа лецитин, естествен емолиент, за който е известно, че укрепва и овлажнява косата.

 

  Какви са основните ползи на Сминдух?

 
  • Билката е полезна за понижаване на нивата на кръвната захар и холестерола.
  • При външно приложение, сминдухът помага за по-бързото заздравяване на повърхностните рани.
  • Поради богатото си съдържание на протеини, билката е отлична съставка в продуктите за грижа за косата и кожата.
 

  Къде можете да откриете в нашите продукти?

 

АЮРСЛИМ Подпомага намаляването на теглото и допринася за намаляване на холестерола и нивата на триглицеридите. Уникална билкова формула, която подкрепя регулирането метаболизма на липидите и е показала отлични резултати при контролиране на теглото.Garcinia cambogia спомага за ограничаване натрупването на мазнини. Balsamodendron mukul допринася за изгарянето на мазнините и намаляване нивата на холестерола и триглицeридите – фактори, свързани с контролиране на наднорменото тегло.Gymnema sylvestre подпомага подтискането на апетита за сладко, като по този начин регулира съдържанието на захар в кръвта и поддържа нормален метаболизъм на липидите. Клиничните опити с този продукт са показали отлични резултати като 75 – 80% от хората са загубили 4.5 до 6 кг за период от 3 месеца. Качеството, доказано в клинични изпитания, се осигурява чрез внимателен подбор на билките, строг качествен контрол и проследяване на състоянието чрез хроматограми. Капсулите Аюрслим са произведени в съответствие със строгите стандарти на модерната фармацевтична технология.

 

  КРЕМ ЗА КРАКА Himalaya

  • Облекчава сухите и напукани пети
  • Омекотява кожата на стъпалата.

Кремът въздейства благоприятно на сухите, напукани пети и на грубите стъпала. Медът и куркумата имат антибактериални свойства, а сминдухът и Sal Tree облекчават възпаленията.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари