Количка
Количка
Количката е празна.
Вижте всички статии

Основни ползи от билката ШАТАВАРИ

Основни ползи от билката ШАТАВАРИ
Шатавари - наричат я кралицата на билките. На санскрит Шатавари  означава „Тази, която има сто съпрузи“, което предполага способността  на билката  да помага за поддържане на плодовитостта и жизнеността. Шатавари е адаптогенна билка и фитоестроген.
Известна е също така като Аспарагус. Аспарагусът регулира хормоналната секреция и насърчава лактацията при кърмещи жени.
Аспарагус или Шатавари има интересна история и различни приложения през вековете:
 
Клубените някога са били захаросани и се консумирали като сладко.
В някои култури хората пиели пресния сок от корена, смесен с мед. 
Други го използват локално в медицински масла заради неговите успокояващи и охлаждащи свойства.
 
Кои са терапевтични съставки на Шатавари?
 
Основните му съставки включват сапонини, алкалоиди, протеини и танини. Растението съдържа тритерпенови сапонини, наречени Шатаварин I-IV, които подпомагат естественото производство на естроген в организма.
Изсушеният корен съдържа голямо количество захарин, слуз и минерали, които облекчават гастрит, повишена киселинност и стомашни язви.
 
С какво е полезен Аспарагусът?
 
Помага за облекчаване на депресията.
Използва се за балансиране на хормоните и подпомагане на всеки етап от репродуктивния цикъл на жената, включително менструация, плодовитост, лактация и менопауза.
Направено е проучване, включващо 60 жени с намалена лактация, които са разпределени на случаен принцип или в изследователската група, или в контролната група. Изследователската група получава прахообразен корен от Шатавари, докато контролната група получава плацебо. Приемът е в продължение на 30 дни. Жените, приемащи Шатавари, са имали 33% увеличение на пролактина и техните бебета са наддали 16% повече от контролната група. Майките в изследователската група споделят, че се усещат общото благосъстояние и щастие на техните бебета.
Шатавари се използва за регулиране на менструалния цикъл и за повишаване на плодовитостта. Подпомага овулацията и повишената цервикална слуз, като помага на сперматозоидите да достигнат до яйцеклетката.
Билката помага за храносмилането и облекчава язви и други възпалителни стомашни заболявания.
Шатавари може да помогне при отоци, поради естествените си диуретични свойства.
Съдейства за преодоляване на следродилна депресия и може да помогне за балансиране на стреса и настроението ни. 

 

В кои нашите продукти можете да откриете Шатавари?

 

  1. АСПАРАГУС (ШАТАВАРИ) от серията Pure Herbs - като самостоятелна билка.
  2. ИВКЕЪР съдържа екстракти от билки, които са известни като укрепващи дейността на матката, съдържат фитоестрогени с естрогеноподобна активност и допринасят за подсилване на имунната система. Капсулите Evecare съдържат натурален калций. Evecare подкрепя функциите на женската полова система и съдейства за стимулиране дейността на яйчниците. Спомага за регулиране на менструалния цикъл. Продуктът има благоприятен ефект върху функционалното състояние на матката. Допринася да облекчаване на болките. Evecare има имуномодулиращо действие и съдейства за стимулиране на кръвообразуването, което подкрепя организма при анемия и обща слабост, асоциирана с маточни смущения. 
  3. АБАНА е хранителна добавка за сърце. Редовното приемане допринася за кардиотонизиращ ефект, подкрепя функцията на сърдечно-съдовата система, съдейства за поддържане на нормални нива на холестерола,спомага за намаляване на рисковите фактори, водещи до сърдечни болести.
  4. ДИАБЕКОН влияе благоприятно върху обмяната на веществата и спомага за намаляване на нивото на кръвната захар и холестерола. Допринася за редуциране на съпътстващите усложнения при захарен диабет.

  5. ГЕРИФОРТЕ съдейства за забавяне стареенето и премахва стреса, действа общоукрепващо на организма, подмладява тялото и духа, подкрепя функциите на всички системи и органи на тялото. Предоставя много минерали и витамини в натурален вид, спомата за забавяне на дегенеративните промени и стимулиране регенерацията на клетките, която по принцип намалява с възрастта, допринася за забавяне на физиологичните промени, които настъпват в организма с напредването на годините, подпомага използването на хормоните, повишавайки количеството в тъканите на свободни хормони, без да влияе на общото хормонално ниво. Това е един от начините, с помощта на които Герифорте повлиява климактеричните оплаквания и при мъжете, и при жените. Спомага за подобряване на сърдечната дейност и на кръвната циркулация и съдейства за намаляване на повишените нива на серумния холестерол и на триглицеридите. По този начин Герифорте намалява риска за развитие на атеросклероза, повлиява благоприятно апетита, храносмилането и усвояването на хранителните субстанции, като едновременно с това подкрепя обмяната на мазнини и въглехидрати. Спомага за възстановяване на намалените сексуални функции, повишава мускулния тонус и забавя старческите промени на кожата и лигавиците, стимулирайки клетъчната регенерация. Повлиява благоприятно върху психическото състояние, като спомага за намаляване на чувството за тревожност и напрегнатост и укрепване на съня. Подкрепя възстановяването на организма след тежко заболяване или след претърпяна операция, подкрепя заздравяването на костта при костни фрактури. Съдейства за увеличаване на физическия капацитет и умствената работоспособност, спомага за подобряване на имунната защита на организма, допринася за отстраняване на болките в различни части на тялото, зачестяващи с напредване на възрастта.  

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари