Количка
Количка
Количката е празна.
Вижте всички статии

Как да разпознаете какъв тип е вашата кожа и как да се погрижите за нея

Как да разпознаете какъв тип е вашата кожа и как да се погрижите за нея

Ще споделим съвети за това как да разпознаете какъв тип е вашата кожа и как да се погрижите за нея, следвайки постоянен режим.Нека първо ви помогнем да разберете какъв тип е вашата кожа. Има 4 типа кожа: мазна, суха, нормална и комбинирана. Най-лесният начин да разберете от какъв тип е вашата е да поставите кърпичка на кожата си сутрин преди да измиете лицето си върху челото, носа и бузите си.


Нормална кожа


Ако няма мазнина върху кърпичката, вие имате нормална кожа. Нормалната кожа е най-често срещана и изисква най-малко внимание. Хората с нормален тип имат свежа и гладка кожа без пъпки. Ето няколко съвета за това как да се погрижите за нея:

 • Почиствайте лицето си с гел за лице с натурални активни съставки два пъти дневно.
 • Използвайте хидратиращ крем през деня и през нощта.

Мазна кожа


Ако има мазнина по кърпичката, вие имате мазна кожа, която има нужда от специално внимание. При мазната кожа се образуват пъпки, черни точки и порите са разширени. Това е причинено от мастните жлези, които отделят мазнина. Ето няколко съвета за това как да се погрижите за мазната си кожа:

 • Почиствайте лицето си с гел за лице с натурални активни съставки два пъти дневно.
 • Важно е да се използва лосион или крем с хидратиращи свойства, който да предотврати изсушаване веднъж дневно.
 • Използвайте ексфолиант и маска за дълбоко почистване. Ексфолиантът премахва мъртвите клетки на кожата, както и черните точки. Той се използва веднъж или два пъти седмично.

Суха кожа


Ако намерите бял остатък по кърпичката, вие имате суха кожа, която има нужда от специално внимания. Този тип кожа има сух вид, заради неспособността й да задържа хидратация. Тя създава усещане за сухота, сърбеж и дискомфорт. Погрижете се за кожата си, използвайки следния режим:

 • Използвайте нежен хидратиращ гел без сапун. Сапунът причинява сухота.
 • Използването на хидратиращ крем и лосион е задължително два или три пъти дневно.
 • Може да използвате ексфолиант веднъж седмично, за да премахнете сухата кожа.

Комбинирана кожа


Последният тип кожа е комбинираната. Хората с комбинирана кожа изпитват сухота при бузите и около очите, с изключение на Т – зоната. Комбинираната кожа е комбинация от мазна и суха кожа. Погрижете се за този тип кожа, използвайки следния режим:

 • Използвате почистващ гел за лице, който не причинява сухота, два пъти дневно.
 • Използвайте хидратиращ крем или лосион два пъти дневно около бузите и брадичката. Пропуснете Т - зоната около носа и челото, защото тя е мазна.

Разгледайте продуктите на Himalaya за кожа тук


 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  Все още няма коментари