Количка
Количка
Количката е празна.

Намери продукти по

Начало Марки

Махариши Аюрведа

Филтри

Махариши Аюрведа

  • Пионери в Европа

Когато МА започва разпространението на аюрведични продукти през 1987 г. са пионери в Европа. С техния десетилетен опит те успяват да допринесат значително за популяризирането на Аюрведа. Техният основен фокус винаги е бил върху качеството на продуктите. Вдъхновител за тях е ведическият учен Махариши Махеш Йоги, който започва възраждането на Махариши Аюрведа в края на 70-те години. Неговите изисквания към продуктите на Махариши Аюрведа винаги са били: автентичност, чистота, качество, надеждност и ефективност – високи стандарти, актуални ден днешен.

  • Качество 

Всички продукти на МА,  са внесени от Индия, и произведени от Maharishi Ayurveda Products India (MAP India). Този световен водещ производител и доставчик на висококачествени аюрведични продукти сега изнася в повече от 50 страни, включително САЩ, Германия, Япония, Австралия. 
Важен фактор за успеха на компанията е качеството на продуктите. Maharishi Ayurveda® има достъп до огромно познание в цялата област на Аюрведа и работи в тясно сътрудничество с международно признати аюрведични учени. По време на производството, традицията среща модерността. От една страна, оригиналните и автентични формули са в основата на продуктите на Махариши Аюрведа, от друга, най-съвременните съоръжения и стандартизираните и сертифицирани производствени процедури гарантират последователно високо качество.
Качеството на МА продуктите вече е признато от най-високите инстанции. Поради тази причина производствените процедури на MAP India получават наградата AYUSH Premium Mark Award, печат за качество според стандартите на СЗО. В допълнение, MAP India е първият индийски производител, одобрен от индийското Министерство на здравеопазването и експертна комисия за организирано разпространение на Аюрведа.

  • Проектът "Златен триъгълник"

MAP е единственият производител на аюрведични продукти, назначен в проекта „Партньорство със златния триъгълник“ на Министерството на здравеопазването на Индия. Заедно с „Департамента по Аюрведа, Унани, Сидха и Хомеопатия (AYUSH)“, „Индийския съвет за медицински изследвания (ICMR)“ и „Съвета за научни и индустриални изследвания (CSIR)“ . Проектът акцентира върху по-нататъшното разпространение на Аюрведа и нейното нарастващо научно признание.

Основната причина за включването на MAP India в Златния триъгълник е нейната образцова работна практика: производствените единици и лабораториите отговарят на стандартите за производство и оценка на билково-минерални препарати и басми (аюрведично лечение с минерални продукти).

  • ИСТОРИЯ

„Аюр“ означава „живот“ или „продължителност на живота“, а „Веда“ означава „знание“. Аюрведа е холистичното познание за дълъг и здравословен живот. Произходът му датира от хиляди години.

В резултат на големи културни катаклизми холистичната наука Аюрведа се фрагментира. Един от хората, които възвръща знанието за Аюрведа е ведически експерт Махариши Махеш Йоги, който вдъхновява най-добрите експерти по Аюрведа от цяла Индия, както и западни лекари и учени, да съберат древните традиции на аюрведа и да ги допълнят със съвременни научни методи. Тази пълна, холистична форма на Аюрведа се нарича Махариши Аюрведа. Той също така създава международна мрежа от лекари, клиники и училища.
Първият продукт на Махариши Аюрведа е известният и щателно проучен универсален тоник "Махариши Амрит Калаш". Още през 1987 г. първите производствени мощности са открити в Нойда и Фаридабад, Индия, за да произвеждат тази скъпоценна расаяна (подмладяващо средство) в нейната оригинална, чиста форма.
Малко след това, голяма отдаденост и ангажираност правят възможно добавянето на още расаяни, както и натурални козметични продукти, масла и гхи към продуктовата гама. В момента МА предлага  повече от 900 висококачествени и автентични аюрведични продукта. Всички те се приготвят стриктно по хилядолетни формули, използвайки класически, комплексни и традиционни производствени методи.

Днес, МА е водеща марка за автентични, висококачествени аюрведични продукти. 2000 служители само в Индия са посветени на обслужването на здравните нужди на нашите клиенти. Експерти по Аюрведа съветват лекари и клиенти как да използват продуктите на МА за оптимални резултати. 

MAP India винаги поставя голям акцент върху осигуряването на качество. Най-съвременните техники, производствени съоръжения, системи за контрол, както и отличното и надеждно качество са в основата на множеството международни сертификати и отличия, присъдени на MAP.

26

продукти

Продукти

Страница 1 от 1
«1»