Количка
Количка
Количката е празна.
Вижте всички статии

Шилажит

Шилажит

Шилажит е специална минерална и растителна утайка или смола, отделяна от различни скали в  Хималаите и в някои други планински масиви по света (като Алтай или Кавказ). Тези утайки са на милиони години и носят лечителните сили на вековете.Както Ганг носи свещената вода на Хималаите, така шилажитът носи свещената същност на скалите и растенията. Той съдържа в себе си концентрираната същност (раса) на хималайския земен елемент, като река Ганг носи водния елемент на планината. Шилажитът ни дава силата и мощта на планината, поддръжката на земята. Някои го смятат за най-добрата от всички расаяни и го наричат „сома на земята“. Той има мощна шива енергия, която ни съживява и подмладява отвътре. Шилажитът отразява сомите на минералното царство и силите на различните минерали, което е важна тема за друго изследване. Има няколко разновидности според планинските масиви, от които се добива, като най-добрият идва от Непал.

 

Шилажитът е чудесна минерална добавка, подобряваща храносмилането и отделянето.

 

 

Той е стипчив и горчив на вкус, лютив след храносмилането и топъл на енергия, но не прекалено горещ. Действа добре и на трите доши. Макар и лютив след храносмилането, той допринася за изграждането на телесни тъкани.

 

Шилажитът е може би най-простата и най-силната расаяна (подмлядяващо средство), както и една от най-балансираните по свойства. Можем да вземем шилажит на таблетки или капсули, или пък да използваме смолата, като я смесим с топла вода и мед. Шилажитът може да се комбинира с ашваганда или с други расаяни. При консумирането му трябва да се приема повече мляко, което подпомага усвояването му.

 

Шилажитът е добър за различни болести, като астма, артрит, бъбречни заболявания, полова и обща слабост.

 

Освен това помага за намаляване на теглото (при капха тип), което е рядко за подмладяваща билка, и може да премахва жлъчни и бъбречни камъни. Той обаче не подпомага натрупването и консумацията на енергия в тялото и ума и не е за хора, които трябва да функционират с намалена активност. 

 


Съдържа се в:

  1. Шилажит Мумио 50 табл. 


 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари