Количка
Количка
Количката е празна.
Вижте всички статии

Златният корен

Златният корен

Куркумата сравнително скоро набира популярност у нас, но е добре позната в индийската кухня и медицина от хилядолетия. Коренът заема почетно място и в традиционната аюрведична медицина. 
Куркумата е коренище на листното растение Curcuma longa, което е местно за Индия. На Запад учените започват да откриват ползите от куркумата като хиляди проучвания показват ефикасността й. По-долу ще намерите 5 страхотни причини да включите куркума в диетата си или да я използвате като хранителна добавка. 


1. СТИМУЛИРА ЗДРАВОСЛОВНИЯ ОТГОВОР НА ВЪЗПАЛИТЕЛНИТЕ ПРОЦЕСИ В Индия куркумата традиционно се използва подкрепа на естествения имунен отговор на възпалителните процеси. Когато работи правилно, организмът има  естествен механизъм за бърза реакция срещу възпаление, който подпомага тялото да се излекува, възстанови и да се върне към нормалното. Въпреки че острото, краткотрайно възпаление е полезно, може да бъде проблем, ако стане хронично и атакува собствените тъкани на тялото. Ето защо всичко, което може да помогне в борбата с хроничното възпаление, е потенциално важно за предотвратяването и подпомагането на лечението на тези състояния.


2. АНТИМИКРОБНИ И АНТИБАКТЕРИАЛНИ СВОЙСТВА В продължение на хиляди години куркумата се използва в традиционната аюрведическа медицина заради нейните антимикробни и антибактериални свойства. Поради тази причина  (и защото прави кърито вкусно) това средство за повишаване на имунитета отдавна е част от ежедневната диета в Индия. 


3. ДЕЙСТВА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ДОБРЕ НА СТАВИТЕ Куркуминът е фито-съставката, която придава на куркумата нейния отличителен жълт цвят. Подхранва ставите и поддържа здравословна реакция на организма на възпалителните процеси. 


4. КУРКУМАТА Е АНТИОКСИДАНТ Антиоксидантите помагат за укрепване на имунитета и се борят със свободните радикали. Освен това балансира функцията на дихателната система.


5. СТИМУЛИРА ЗДРАВОСЛОВНОТО ХРАНОСМИЛАНЕ И ДРУГИ Според древните аюрведични текстове това златисто ботаническо растение помага за поддържането на здрав стомах, храносмилателна система, дебело черво (здрави черва) и черен дроб. Също така се използва за поддържане на здрава сърдечно-съдова система и кръвоносна система.


Съдържа се в:

 1. Турмерик / Куркума (60 капсули)
 2. Пурим
 3. Сапун с Нийм и Куркума
 4. Кофол Мед и Лимон
 5. Кофол Мента
 6. Респимет сироп
 7. Имунрич
 8. Пяна за лице с НИЙМ и КУРКУМА
 9. Почистващ гел за лице с НИЙМ и КУРКУМА
 10. Хипонид
 11. Обенил 

и др. 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  Все още няма коментари