Количка
Количка
Количката е празна.
Вижте всички статии

Шафран

Шафран

Латинско наименование: Crocus sativus Linn. (Iridaceae)

Санскрит/Индийско наименование Kumkuma, Kashmira, Kesar, Zafran


Основна информация:

Шафранът е една от най-скъпите подправки в света. Благодарение на вкуса и цвета й, тя е важна кулинарна съставка в кухнята на Близкия Изток, Испания и Индия. Шафранът се отглежда в Италия, Испания, Франция и Иран. Той има редица терапевтични ползи. Подмладява кожата и е полезен за облекчаване на дихателни проблеми. Билката също така може да се използва за успокояване на нервите. Съдържа минерали като калий, които регулират сърдечния ритъм и кръвното налягане, витамини А, С, фолиева киселина и др.


Основни ползи:

  • Изследвания доказват, че етеричното масло шафранал, съдържащо се в шафрана има свойства против депресия, полезни при облекчаване на травми и стрес.
  • Билката се използва като афродизиак, за облекчаване на мъжка полова слабост.
  • Действа срещу треска и температура.

Изполва се в: 

  1. Абана
  2. Герифорте
  3. Тентекс Роял

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари