Количка
Количка
Количката е празна.
Вижте всички статии

Резене

Резене

Латинско наименование: Foeniculum vulgare Mill. (Umbellifereae), F.capillaceum Gil., F.officinale All.

Санскрит/Индийско наименование: Mishreya, Sanuf, Bari-Sanuf



Основна информация

Семена от резене се използват за овкусяване на супи, ястия с месо, сосове, кисели краставички и др. Билката е включена във фармакопеята на всички страни. В Британската и индийската билкова фармакопея са документирани свойствата на резенето да облекчава спазми и газове. Подходящо е за бременни.

Билката успокоява стомашните мускули и облекчава стомашночревни спазми, което го прави ефективно билково средство за облекчаване на метеоризъм и подуване. Облекчава запек, успокоява разстроен стомах и коремни спазми. Хора, страдащи от синдрома на раздразненото черво, се успокояват от чай с резене.


Основни ползи

  • Резенето облекчава запек, синдром на раздразненото черво, газове и стомашни спазми.
  • Облекчава менструални спазми.
  • Летливите масла, съдържащи се в резенето често се разтварят като масажни масла и се използват за облекчаване на болезнени стави.

Съдържа се в:

  1. Абана 
  2. Ментат

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари